Matinkylän Huolto Oy
Etusivu > Muuttoasiat

Muuttajalle

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi palveluidemme piiriin.

Sopeutuminen uudelle alueelle vie aina oman aikansa. Kun muuttoruljanssi on hoidettu ja ensimmäinen yö uudessa paikassa nukuttu, on edessä päivittäisten asioiden hoitaminen ja mielessä monta kysymystä: mistä löytyvät kaupat, pankki, posti, apteekki ja muut palvelut, mistä kulkevat julkiset liikennevälineet jne. Olemme koonneet näille sivuille muutamia asioita, joiden avulla pääset alkuun uudella asuinalueellasi.

Matinkylän Huollon asiakaspalvelu

Asiakaspalvelupiste sijaitsee osoitteessa Matinkatu 20. Käynti toimistoomme tapahtuu kävelytasolta CD-portaan välissä sijaitsevasta ovesta.

Asiakaspalvelupisteessämme voit hoitaa monet muuttoonliittyvät asiat, mm. muuttoilmoituksen, avaimet, saunavuorot, autopaikat. Yhteystiedot-sivulta löydät tarkemmat yhteystiedot puhelinnumeroineen.

Muuttoilmoitus

Tee muuttoilmoitus maistraatille viikon kuluessa muutosta.

Muuttoilmoituksen voit tehdä puhelimitse numeroon0200 71000 (suomeksi), 0200 27100 (ruotsiksi) ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-14.
Muuttopuhelimessa saa henkilökohtaista palvelua. Puhelimen käyttö sekä jonotus on maksullista, tarkemmat hintatiedot saat Väestörekisterikeskuksesta.
Ulkomaanmuutoissa ei voi tehdä ilmoitusta puhelimitse. Ilmoituksen voi tehdä myös lomakkeella, jonka saat mm. asiakaspalvelupisteestämme, posteista, maistraateista ja Kelasta. Katso myös http://www.vaestorekisterikeskus.fi

Ilmoita muutostasi isännöitsijätoimistoon ja huoltoyhtiöön.

Tee muuttoilmoitus sisään- tai poismuutostasi Matinkylän Huollolle kirjallisesti toimipisteessämme tai, esimerkiksi oheisen muuttoilmoitus-lomakkeen avulla. Väestörekisteriin tehty ilmoitus ei välity automaattisesti. Voit lähettää ilmoituksen meille myös faksilla tai pudottaa sen toimipisteemme postilaatikkoon. Muuttoilmoitus voi olla myös vapaamuotoinen, kunhan siinä on tarvittavat tiedot tai voit käyttää pohjana vaikkapa maistraatin lomaketta. Muistathan ilmoittaa myös syntyneestä lapsesta! Muuttoilmoituksen perusteella tallennetaan huoneistokohtaiset asukastiedot. Esimerkiksi avaimen unohtuessa ovi voidaan avata vain talonkirjoilla olevalle henkilölle!

Nimenmuutos oveen ja alatauluun

Nimenmuutos huoneiston oveen ja alatauluun tai postilaatikkoon edellyttää muuttoilmoituksen tekoa. Matinkylän Huollon muuttoilmoituslomakkeella voit ilmoittaa molemmat asiat.

Nimenmuutokset talonkirjaan tai osakerekisteriin
Nimenmuutoksen teko edellyttää voimassa olevan virkatodistuksen esittämistä.

Avaimet

Avainten luovutuksesta ja muista avainkäytännöistä on koottu tiedot sivulle Avaimet.

Muutosmerkintä osakeluetteloon

Asunto-osakeyhtiöiden uusien osakkeenomistajien tulee toimittaa osakerekisterimerkintää varten isännöitsijätoimistoon, osoitteeseen Gräsantörmä 2 02200 Espoo, seuraavat asiapaperit: kauppakirja, varainsiirtoverolaskelma, oikeaksi todistettu kopio siirtomerkinnällä varustetusta osakekirjasta sekä muut mahdolliset hallintaoikeuden siirtymiseen liittyvät asiapaperit (esim. myyjän valtakirja, saantokirja, testamentti, katkeamaton sukuselvitys). Mm. äänestäminen yhtiökokouksessa edellyttää merkintää osakeluetteloon. Lisätietoja muutosmerkinnästä voit tiedustella kiinteistösihteereiltämme. Muistathan toimittaa samalla myös muuttoilmoituksen!

*

Muuttajan muistilista

  • Tee muuttoilmoitus maistraatille viikon kuluessa muutosta, http://www.vaestorekisterikeskus.fi.

  • Ilmoita muutostasi isännöitsijätoimistoon ja huoltoyhtiöön, muuttoilmoitus.

  • Tee tai siirrä sähkösopimus, esimerkiksi Helsingin Energia.

  • Tee osoitteenmuutokset lehdille.

  • Tee osoitteenmuutokset pankeille, vakuutusyhtiöille jne.

  • Ilmoita osoitteenmuutoksesta ystäville ja sukulaisille - kortteja saat postista